BTW verlaging niet verlengd (aangepast)

De tijdelijke btw-verlaging voor verbouwen of renoveren van woningen krijgt definitief geen vervolg. De Tweede Kamer heeft een motie voor verlenging van de maatregel weggestemd. Tot 1 juli 2011 kan de BTW op het arbeidsloon worden verlaagd van 19 naar 6%. Daarna is deze stimulerende maatregel van de baan.

De deadline van deze maatregel is door het Ministerie van Financiën opgeschoven naar 1 oktober 2011. Voorwaarden zijn als volgt :

Citaat:  Uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden daadwerkelijk zijn aangevangen vóór 1 juli van dit jaar. Om dat aan te tonen kan worden aangesloten bij de werkenadministratie van de ondernemer in kwestie. Dat betekent dat het verlaagde tarief niet van toepassing is als alleen een overeenkomst is gesloten voor de klus.

De verbouwing of renovatie wordt als afgerond beschouwd als de oplevering heeft plaatsgevonden en de consument het werk heeft aanvaard. De aanvaarding kan ook blijken uit het feit dat de consument het werk heeft betaald.