Werken in de cloud

missing linkVanaf 2012 staan de projecten die door Sklad in opdracht van anderen worden uitgewerkt op een cloud server. Tot dusver was het mogelijk om uw uitbesteede tekenwerk te downloaden via FTP vanaf de Sklad-server maar dat is nu niet meer nodig. Vanaf elke plek met internetaansluiting kunt u uw eigen tekenwerk of rapportages daarvan op elk moment downloaden en naar eigen behoefte inzien en gebruiken.

 

Via het gebruikersbeheer van Sklad worden viewlicenties verstrekt waarmee iedere opdrachtgever alleen zijn eigen projecten kan inzien. In overleg met u wordt vastgesteld welke gegevens u beschikbaar wilt hebben op de cloud server. Dit kan variëren van enkele A3 PDF plotbladen tot aan het complete Revit 3D model of databases die u in uw eigen software kunt implementeren. Via de gratis autodesk DWF viewer kunt u de bestanden digitaal inzien en er eventueel gegevens in controleren(bijvoorbeeld maatvoering). Ook kunt u het 3D model onder elke gewenste invalshoek zelf gaan bekijken.  Te allen tijde zijn deze gegevens voor u beschikbaar.

Al uw gegevens worden opgeslagen op een internetserver die werkt op het Windows Azure platform. Alle gegevens worden zowel bij Sklad als op de internetserver gebackupped.