Oude Ambachtschool deel I

De school in 1957

In opdracht voor de Vereniging Oude Ambacht School wordt er gewerkt aan een nieuwe invulling voor een karakteristiek oud schoolgebouw dat zijn functie heeft verloren. Een gebouw uit de vijftiger jaren met duidelijke kenmerken van de wederopbouwarchitectuur. De wens van deze vereniging is het om dit gebouw te behoeden voor sloop en de huidige tijdelijke functie van wonen/werken permanent te maken. Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd in het gebouw en daarvan is bekend dat het gebouw grotendeels of geheel gesloopt zal worden. Eind 2012 wordt er door de gemeente Oldambt een keuze gemaakt uit de verschillende ingediende plannen.

Een voorbeeld van hoe het zou kunnen worden ziet u op de projectpagina van deze site of eventueel via 3D video op deze youtubelink

Op RTV Blauwe Stad is nog een kort verslag (8 min.) te zien van de door de vereniging VOAS georganiseerde inloopdag op 6 oktober. Hierin een interview met VOAS, WALarchitecten en Bouwbureau Sklad. Mocht u deze regionale zender niet kunnen ontvangen dan kunt u dit verslag terugzien via deze tweede youtubelink.

Zoals het ooit was