Verbouwing tot woonboerderij

De eigenaren van deze kleine Drentse boerderij zochten iemand om een soort doosconstructie in de bestaande schuur inclusief het voorhuis te tekenen. Een plafond op ca 2,6m hoogte van voor- tot achtergevel en geen bovenverdieping was het idee. Uit oogpunt van eenvoudig bouwen en beheersbaar stookgedrag. Gelukkig ontstond er tijdens het ontwerpoverleg waardering voor het alternatieve Sklad ontwerp waarbij de schuur in zijn volle hoogte en breedte als woning zou kunnen dienen. Door inhammen in de massa te maken kon er daglicht diep de woonruimtes binnendringen. De bestaande voordeur werd een permanente opening en de entree bevond zich daarna midden in de boerderij. De uitwerking in detail is in eigen beheer uitgevoerd evenals de aanbesteding van alle werkzaamheden.